vakantiewoning FrankrijkMountainbiken in La Norma.

Ook in La Norma kunt u heerlijk mountainbiken u kunt met de skilift naar boven en van een hoogte van 2000 meter naar beneden langs zo'n 200 km aan paden Dit alles in uw eigen tempo en niveau. Hebt u geen fiets dan is dat geen probleem deze kunt u huren op het station.

vakantiewoning FrankrijkMountainbiken in La Norma.

Maar u kunt natuurlijk ook gewoon in La Norma met de moutainbike de berg af. Of met de racefiets naar de Col du callibier/ Col du madeleine ook wel bekend van de Tour de France.

vakantiewoning Frankrijk

vakantiewoning FrankrijkHet dorp La Norma

De route Neem na het centrum van Aussois de weg naar het voetbalveld. De lange afdaling slingert over de stadspoort van Esseillon, samen met 5 indrukwekkende Sardische forten uit het begin van de 19e eeuw.

Een 'all terrain' weg zorgt ervoor dat u de gewone weg kunt vermijden. Na de brug en het fort Marie-Therese komt de weg uit bij het station van La Norma met uitzicht over Modane.

Wanneer u eenmaal de stad door bent, klimt u verder langs de rechteroever van de Arc. Zo komt u voorbij het terrein van het blaasstation van de ONERA (dat u kunt bezoeken) en vervolgens Avrieux. De mooie weg van de Nantbrug loopt tot Bramans, waar u Aussois bereikt door langs de stroom van St-Pierre te klimmen Variant: voor een kortere versie (1/2 dag) neemt u vanaf de oversteek over de Duivelsbrug de weg die van de Nantbrug naar Bramans loopt.